Visie van Enginia

De digitalisering in de maakindustrie, bekend als Industry 4.0 of Smart Industry, is een trend die in de jaren 70 is ingezet. Het verrijkt zowel consumenten producten als industriële producten en machines met functies die vooral door software mogelijk worden gemaakt. Vanaf 2000 is deze trend versneld doorgezet met miniaturisering van sensoren en opkomen van industrieel internet of things en Big Data. Dit heeft direct invloed op de productcomplexiteit en productiemethodes.

En het vraagt om andere engineers.

Enginia helpt technici zich te verbreden

Deze veranderingen vragen om creatieve technici die breder zijn in hun scholing en denken, dan de klassieke werktuigbouw. Constructieleer en materiaalkunde moet op gelijke hoogte staan als elektrisch en elektronisch ontwerpen én met programmeren van software en begrijpen van informatie technologie. Wij zien dat de opleidingen sterk achter blijven op dit gebied, maar ook dat de maakindustrie maar zeer langzaam deze transitie ondersteunt in hun organisatie structuur en personeelsmanagement. De klassieke functie- en afdelingsgrenzen blijven hardnekkig bestaan.

Enginia ziet op de lange termijn echter een verregaande integratie van de verschillende ontwikkeldisciplines. Vooruitlopend hierop stimuleren en ondersteunen wij onze engineers om over de grenzen van hun vakgebied heen te kijken en hulpmiddelen voor integratie te omarmen.

 

Je toekomstige collega's zijn:

Verdeling Personeel  Geslacht
Jouw collega's zijn:

Interesse?

Talent Werkenbij500

Heb je je droombaan gevonden?
Waarom bel je me niet gewoon? Vraag naar Fleur 015-3807500.

Of stuur ons je CV

Enginia engineering logo

Enginia software logo